Meniu rapid
Date de contact
Adresa

Sat Bucovat, Comuna Bucovat, nr.889

Email

office@galluncajiului.ro

Telefon

+40 760412636

+40 0743167672

es

Întreprinderile sociale - Bunastare pentru comunitati

Întreprinderile sociale - Bunastare pentru comunitati

Obiectivul general al proiectului Intreprinderile  sociale bunastare pentru comunitati” consta in infiintarea a 5 noi structuri de economie sociala functionale in mediul rural din judetul Dolj. Efectul pozitiv pe termen lung al implementarii proiectul consta in generarea a 29 de locuri de munca sustenabile (dintre care 20 pentru persoane excluse social sau expuse riscului de excluziune sociala) in 5 comune din judetul Dolj (asigurand pentru acestea oportunitati sporite pentru participarea lor viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva obiectivului general al POSDRU) si in oferirea unor servicii deficitare la un pret accesibil pentru alte 9.000 de familii din mediul rural. Printre aceste servicii se vor regasi lucrari de constructii si reparatii instalatii electrice si sanitare, furnizarea de materiale de constructii (dale, boltari), constructii si reparatii imobile la pret de producator (Breasta,Terpezita,Poiana Mare,Piscu Vechi) si servicii accesibile de curatenie (Isalnita).

Cele 5 structuri de economie sociala create in cadrul proiectului vor contribui in mod nemijlocit la implementarea integrala a conceptului de economie sociala, profitul realizat de acestea urmand sa fie folosit pentru indeplinirea misiunii structurilor de economie sociala (crearea de locuri de munca sustenabile in comunitate).

Structurile de economie sociala create prin acest proiect vor fi sprijinite sa atinga pragul de rentabilitate pana la finalul proiectului, astfel incat ele sa constituie ulterior un model de economie sociala de succes, demn de urmat si de alti antreprenori sociali din regiune. Conectarea lor intr - o retea judeteana de profil  va contribui la sustenabilitatea structurilor de economie sociala infiintate in cadrul proiectului.