Meniu rapid
Date de contact
Adresa

Sat Bucovat, Comuna Bucovat, nr.889

Email

office@galluncajiului.ro

Telefon

+40 760412636

+40 0743167672

Întreprinderile sociale - Bunastare pentru comunitati

Parteneri proiect

Solicitant :   Asociatia GAL Lunca Jiului - Campia Desnatuiului, cu sediul in Comuna Breasta, Sat Breasta, str. Constantin Argetoianu, nr.103, tel. 0760412636 (Maria Russu, manager), galluncajiului_campiadesnatui@yahoo.ro, maria.russu@yahoo.com - Lider de parteneriat


Activitati principale

1. Fiecare partener angrenat in implementarea proiectului va identifica, recruta si mentine GT pentru comunitatile de care raspunde in mod direct. Astfel, 60 de persoane vor fi informate si consiliate cu privire la: alegerea unei ocupatii, progresul intr-o ocupatie, adaptarea la o ocupatie care se modifica, schimbarea ocupatiei sau orice alte probleme legate de o profesie (modalitati de mentinere a locului de munca). Serviciile specializate de ocupare vor fi furnizate de expertul Centrului de Resurse pentru Organizatiile Non-profit din Oltenia (partenerul 6) in conformitate cu criteriile de acreditare AJOFM pentru prestarea serviciilor specifice de informare si consiliere. Informarea si consilierea GT va fi realizata in sedinte de grup/individuale astfel incat sa fie identificate abilitatile si nevoile de ocupare ale fiecarui membru GT in parte. Serviciile de ocupare furnizate pentru persoanele din grupuri vulnerabile (GV) vor avea ca scop cresterea angajabilitatii. În functie de competentele/abilitatile fiecarei persoane consiliate, vor fi angajate in cadrul SES-urilor nou create cele mai potrivite persoane.


Întreprinderile sociale - Bunastare pentru comunitati

Obiectivul general al proiectului ”Intreprinderile  sociale bunastare pentru comunitati” consta in infiintarea a 5 noi structuri de economie sociala functionale in mediul rural din judetul Dolj. Efectul pozitiv pe termen lung al implementarii proiectul consta in generarea a 29 de locuri de munca sustenabile (dintre care 20 pentru persoane excluse social sau expuse riscului de excluziune sociala) in 5 comune din judetul Dolj (asigurand pentru acestea oportunitati sporite pentru participarea lor viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva obiectivului general al POSDRU) si in oferirea unor servicii deficitare la un pret accesibil pentru alte 9.000 de familii din mediul rural. Printre aceste servicii se vor regasi lucrari de constructii si reparatii instalatii electrice si sanitare, furnizarea de materiale de constructii (dale, boltari), constructii si reparatii imobile la pret de producator (Breasta,Terpezita,Poiana Mare,Piscu Vechi) si servicii accesibile de curatenie (Isalnita).