Meniu rapid
Date de contact
Adresa

Sat Bucovat, Comuna Bucovat, nr.889

Email

office@galluncajiului.ro

Telefon

+40 760412636

+40 0743167672

Prezentare

ntreprinderile sociale - Bunastare pentru comunitati

Obiectivul general al proiectului ”Intreprinderile  sociale bunastare pentru comunitati” consta in infiintarea a 5 noi structuri de economie sociala functionale in mediul rural din judetul Dolj. Efectul pozitiv pe termen lung al implementarii proiectul consta in generarea a 29 de locuri de munca sustenabile (dintre care 20 pentru persoane excluse social sau expuse riscului de excluziune sociala) in 5 comune din judetul Dolj (asigurand pentru acestea oportunitati sporite pentru participarea lor viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva obiectivului general al POSDRU) si in oferirea unor servicii deficitare la un pret accesibil pentru alte 9.000 de familii din mediul rural. Printre aceste servicii se vor regasi lucrari de constructii si reparatii instalatii electrice si sanitare, furnizarea de materiale de constructii (dale, boltari), constructii si reparatii imobile la pret de producator (Breasta,Terpezita,Poiana Mare,Piscu Vechi) si servicii accesibile de curatenie (Isalnita).


Despre GAL

 

  Asociatia Grupul de Actiune Locala Lunca Jiului – Campia Desnatuiului s-a format din nevoia de dezvoltare locala a spatiului rural din microregiunea LEADER Lunca Jiului- Campia Desnatuiului. Asociatia este un instrument de realizare si de concretizare a principiilor comune de Dezvoltare, are in vedere dezvoltarea si punerea in valoare a potentialului uman, natural, social-cultural si economic existent in microregiune.
          Membrii asociatiei au ca scop propus dezvoltarea durabila a comunitatilor de pe vaile Jiului si Desnatuiului, promovarea principiului parteneriatului public-privat in dezvoltarea locala si micro-regionala, cat si cooperarea cu alte micro-regiuni.
         Asociatia Grupul de Actiune Locala Lunca Jiului – Campia Desnatuiului  poate oferi si servicii de consultanta pentru afaceri si management, consultanta in dezvoltarea si implementarea de proiecte cu finantare prin fonduri nationale si europene.
         Domeniul consultantei pentru afaceri si management este unul intr-o permanenta dezvoltare, cererea pietei in acest domeniu fiind din ce in ce mai mare, datorita nevoilor pe care le au atat societatile comerciale, cat si unitatile administrativ-teritoriale, pentru atragerea si implementarea de proiecte cu finantare europeana.
In Romania acest domeniu cunoaste o dezvoltare accentuata, pe piata aparand numeroase firme de consultanta, atat interne cat si internationale. 
Fiind o asociatie locala, fara a beneficia de puterea si bugetul unor mari agentii nationale si internationale, ne propunem castigarea pietei prin seriozitate, profesionalism si mai ales prin faptul ca de la infiintare ( iulie 2013) ne-am dedicat total clientului , si nu bugetului acestuia.
          Misiunea asociatiei este aceea de a  ajuta la conturarea obiectivelor strategice si a modalitatilor de atingere a acestora, avand ca fundament punctele forte si slabe, oportunitatile si amenintarile in dezvoltarea viitoare a partenerilor nostri.
       Asociatia noastra face parte incepand cu mai 2014 din Reteaua Multiplicatorilor Euro Agricultura in cadrul activitatilor Noului PNDR 2014-2020 .


Intreprinderile sociale - oportunitati de dezvoltare rurala

Obiectivul general al proiectului consta in infiintarea a 5 noi structuri de economie sociala cu 24 de angajati (dintre care 17 persoane excluse social sau expuse riscului de excluziune sociala) in comunele Breasta, Bucovat, Vela, Predesti si Sopot din judetul Dolj. Astfel, peste 9.000 de familii din mediul rural vor putea accesa la un pret subventionat urmatoarele servicii deficitare pana acum in comunitatile lor: aprovizionarea cu bunuri de larg consum cu adaosuri comerciale foarte mici (Sopot), lucrari de constructii si reparatii instalatii electrice si sanitare, furnizarea de materiale de constructii (dale, boltari) la pret de producator (Bucovat, Vela, Predesti) si servicii accesibile de consultanta pentru accesarea de finantari nerambursabile pentru afaceri (in toate comunele din GAL Lunca Jiului - Campia Desnatuiului).